Moldova: 28 aprilie – Ziuă mondială pentru securitate şi sănătate în muncă

Facebook event details

De Ziua mondială pentru securitate şi sănătate în muncă, marcată anual în întreaga lume la data de 28 aprilie, Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova, în cooperare cu Platforma Națională a Forumului Societății Civile din Parteneriatul Estic, organizează în incinta Institutului Muncii (mun. Chișinău, str. Zimbrului 10) masa rotundă cu genericul „Munca în condiții sigure și sănătoase – un drept fundamental al salariaților la locul de muncă”.
La eveniment participă conducerea CNSM, lideri ai centrelor sindicale național-ramurale, fiind invitați reprezentanți ai Parlamentului și Guvernului Republicii Moldova, Confederației Naționale a Patronatului din Republica Moldova, Organizației Internaționale a Muncii.
Obiectivul acestui eveniment este de a promova prevenirea accidentelor și a bolilor profesionale, sensibilizarea și focalizarea atenției partenerilor sociali, responsabililor de domeniul securității și sănătății în muncă (SSM), asupra tendințelor din domeniul SSM, precum şi atenționării asupra situației în domeniul dat la nivel național.
Tematicile care vor fi abordate în cadrul panelurilor de discuții cuprind următoarele: asigurarea securității și sănătății în muncă – un drept primordial pentru salariați; controlul și prevenirea în domeniul SSM – un element esențial pentru a asigura un mediu de muncă adecvat; rolul organizației sindicale primare în asigurarea drepturilor salariaților în domeniul SSM.
Evenimentul va fi transmis live pe pagina de Facebook a CNSM.
Data de 28 aprilie la nivel internaţional este o zi dedicată comemorării celor care şi-au pierdut viaţa în urma accidentelor de muncă şi bolilor profesionale, de asemenea este o zi dedicată promovării securităţii şi sănătăţii în muncă.
Din 2010, la iniţiativa mișcării sindicale, şi în Republica Moldova ziua de 28 aprilie este oficial recunoscută ca „Ziuă mondială pentru securitate şi sănătate în muncă”.