Category Archives: 2023 Montenegro

Montenegro: Obilježen Međunarodni dan sjećanja na poginule i povrijeđene radnike

Obilježen Međunarodni dan sjećanja na poginule i povrijeđene radnike

28 aprila, 2023 sindikat 0 Comments

U okviru Konferencije pod nazivom „Zdravo radno okruženje kao osnovno pravo na radu“, organizovanoj u Podgorici povodom 28.aprila -Međunarodnog dana sjećanja na poginule i povrijeđenje radnike, između ostalog predstavljene su aktivnosti i rezultati Projekta koji Savez sindikata Crne Gore realizuje uz podršku programa švedskih sindikata Union to Union i Regionalne kancelarije MKS-PERC iz Sarajeva.

Na panel diskusiji predstavljen je edukativni materijal u vidu zbirke prezentacija sa seminara koje je SSCG organizovao u okviru ovog projekta, i koji je prvenstveno namjenjen članovima Mreže za zaštitu na radu SSCG, ali i drugim sindikalnim aktivistima.

Ovaj dan, koji sindikati, ali i svi ostali akteri u ovoj oblasti širom svijeta obilježavaju u cilju sjećanja na sve povrijeđene i poginule radnike, ali i globalnog promovisanja važnosti primjene mjera zaštite i zdravlja na radu.

Veoma posjećenu konferenciju organizovali su Ministarstvo rada i socijalnog staranja i kancelarija MOR-a u Crnoj Gori.

Western Balkans: Two day trade union seminar to recognise OHS standards as a fundamental right

The strategic use of ILO Supervisory Machinery in light of recognition of OHS standards as Fundamental Rights at Work, Seminar for Trade Unions from the Western Balkans, Skopje, 27 – 28 April 2023. North Macedonia, Montenegro, Serbia, Albania, Bosnia and Herzegovina and Kosovo