Category Archives: 2021 Finland

Finland: New Covid-19 risk assessment instructions for construction sites

FINLAND: NEW COVID-19 RISK ASSESSMENT INSTRUCTIONS FOR CONSTRUCTION SITES
The Confederation of Finnish Construction Industries RT, the Finnish Construction Trade Union, Trade Union Pro and RAKLI have partnered with the Finnish Institute of Occupational Health, the Ministry of Social Affairs and Health and the Ministry of the Environment in developing new instructions for employers to conduct risk assessment of COVID-19 infections at construction sites and other similar workplaces…  Full story here:

Finland: Tänään on kansainvälinen työntekijöiden muistopäivä – 28 April

Seitsemän tapaturmaista kuolemaa työmailla vuonna 2020. Tänään on kansainvälinen työntekijöiden muistopäivä.

Keskiviikkona 28.4. vietetään kansainvälistä työturvallisuuspäivää ja työntekijöiden muistopäivää. Päivän aikana muistetaan ihmisiä, jotka ovat kuolleet, vammautuneet tai sairastuneet työssään sekä kampanjoidaan tulevien tapaturmien ja sairastumisten ehkäisemiseksi.

Viime vuonna Suomen rakennustyömailla menehtyi tapaturmaisesti 7 rakentajaa, joista 5 talonrakennusalan töissä ja 2 infra-alalla. Jokainen kuolema ja tapaturma on liikaa, ja otamme osaa läheisten ja työkavereiden suruun.

Kansainvälisen työntekijöiden muistopäivän teemana on tänä vuonna Työsuojelu on oikeutemme. Rakennustyöntekijöiden maailmanjärjestö BWI ja Euroopan rakennus- ja puutyöväen liitto EFBWW kampanjoivat terveellisten ja turvallisten työpaikkojen puolesta.

#iwmd21 Rakennusliitto